Spring til indhold

Fodboldfest og lige rettigheder – Optakten til GGWCUP Denmark er i gang

Kampen er fløjtet igang

Startfløjtet har lydt og kampen er i gang. Holdet består ved kampstart af Permasport, AGF, DFUNK – Dansk flygtningehjælp Ungdom, Ombold, Mellemfolkeligt Samvirke og Safepad.  

Som optakt til sommerens aktivistiske fodboldturnering Global Goals World Cup Denmark afholdt Permasport lørdag den 28. maj et event målrettet turneringens fodboldhold og samarbejdspartnere.

Formålet med eventet var at skabe dialoger på tværs samt at spille hinanden gode. 

  

Billedekollage: Permasport

#KickOffTheDialogue2022

Fra København deltog Safepad som medarrangører af en dialog på Christiansborg i anledning af den internationale dag for menstruation (Menstrual Hygiene Day). Målet var at igangsætte snakke om menstruation og kvindens cyklus. 


“Det er vigtigt, fordi det netop er ved at snakke om det, at vi sammen er med til at bryde tabuet om en helt almindelig kropsfunktion,” fortæller Trine Angeline Sig, administrerende direktør for Real Relief og spiller på Team Safepad til sommerens aktivistiske fodboldturnering, Global Goals World Cup Denmark. 

“Jo mere vi bryder tabuet, des flere kvinder vil blive opmærksomme på deres menstruationscyklus. Jo mere vi snakker om det, jo mere normalt bliver det,” understreger Trine Angeline Sig. 

Menstruation er lig tabu, krampe, liv, blod…

I Aarhus satte Permasport dialogen i gang i under Aarhus Pride og senere i Ceres Park. Til spørgsmålet “hvad er det første du tænker på, når vi siger … menstruation” blev der blandt andet svaret: rød – tabu – krampe – blank – smerte – liv – tampon – blod – kvinde. 

Foto: Permasport

Mellemfolkeligt Samvirke tog del i Aarhus Pride paraden i sine karakteristiske røde uniformer og gav de fremmødte fra Permasport og DFUNK en stor oplevelse. Stemningen var sat før eftermiddagens fodboldfest. 

På tribunen til AGF kvindefodbold

I samarbejde med AGF Kvindefodbold sluttede vi dagen af sammen i Ceres Park. Chef for AGF Kvindefodbold, Marie Greve, bød velkommen og inviterede på økologisk vin og sodavand på Solterrassen forinden kampen AGF kvindefodbold – Odense Q. Her fik DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom og Ombold hilst på hinanden for første gang.

DFUNK har åbnet op for sine ugentlige fodboldtræninger for alle tilmeldte hold til Global Goals World CUp.

Ombold, som er et fodboldfællesskab for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed, har netop meldt sig som hold til sommerens fodboldturnering. DFUNK og Ombold fik lørdag hurtigt planlagt at spille sammen og støtte op om hinandens fodboldfællesskaber, som spiller hhv. torsdag middag og søndag eftermiddag.  

Global Goals World Cup fællesskabet sad klar på tribunerne til kampstart og overværede AGF hive en vigtig sejr hjem med Katrine Pedersen i Spidsen, en flyvende Johanne Guldbæk og en flot holdpræstation.  

Foto: Permasport

Global Goals World Cup er et sportskoncept, som har til formål at aktivere lokal handling for verdensmålene samt skabe opmærksomhed omkring kvinder i fodbold.Hvert hold arbejder med et udvalgt verdensmål indtil kulminationen den 19.-21. august: årets aktivistiske fodboldturnering. Læs mere og tilmeld et hold på. https://ggwcup.com/denmark-2022 eller kontakt projektleder Clara Lucia Tonnisen på ct@permasport.dk.